Päivä yläkoululaisena

Kallahden peruskoulussa järjestettiin maanantaina ja tiistaina Mustakiven ja Meri-Rastilan  6. luokan oppilaille tilaisuudet tutustua lähikouluun. Koululla järjestettiin pieniä 30 minuutin opetustuokioita kotitaloutta, terveystietoa, kemiaa ja ruotsia. Opetustuokioiden jälkeen koulumme tukioppilaat kierrättivät oppilaita koulussa ja kertoivat toiminnasta.

DSCN2202DSCN2203Kemian tunnilla tehtiin kokeita  luonnonindikaattoreilla.

 

Oppilailta saamamme palaute oli erittäin positiivista. Koulun tiloja pidettiin hyvinä ja isoina. Liikuntasali ja volttimonttu saivat huomiota osakseen. “Köksän” ja kemian opetustuokioita pidettiin kivoina.

Oppilaat antoivat arvosanan vierailustaan: Mustakiven oppilailta keskiarvo oli 9,2 ja Meri-rastilan oppilailta 9,0. Kiitämme kaikkia päiväänn osallistujia ja toivotamme teidät tervetulleiksi aloittamaan lukuvuotta 2014 kanssamme.

Pari vastausta palautteessa esitettyihin kysymyksiin:

Onko koulussa kielipainotus (ranska)? Koulussamme voi lukea ranskaa A1 tai A2 kielenä, lisäksi ranskan ja saksan voi aloittaa valinnaisena B2 kielenä 8. luokalla.

Onko koulussa A-ruotsi? Koulussamme ruotsi on A2-kielenä (mikäli on opiskellut A2 ruotsia alaluokilla)

Onko koulussa kiusaamista? Kiusaamista esiintyy jonkin verran ja kiusaamiseen puututaan. Koulussamme toimii koulutetut vertaisovittelu oppilaat VERSOt, jotka selvittelevät pieniä oppilaiden välisiä kiusaamis- ja riitatilanteita. Koulussamme toimii kiusaamisen vastainen KIVA tiimi, joka koostuu opettajista. KIVA selvittää asiaa, jos kiusaamista on jatkunut pidempään tai sitä on tapahtunut myös koulun ulkopuolella.

Miksi tämä koulu on sokkeloinen? Koulumme on valmistunut kahdessa vaiheessa. 1992 aloitti alakoulu ja 2001 koulumme laajeni yhtenäiseksi peruskouluksi. Alussa koulu voi tuntua sokkeloiselta, mutta parissa päivässä tunnet koulun ja löydät oikeaan paikkaan.